A jövő lehetősége...

Mi vár ránk?

 

Az Európai Unió az élet minden területén komoly energia felhasználás csökkentés írt elő, amelyet az országnak így vagy úgy de teljesítenie kell. 2020-ra a 2005-ös szinthez képest 20%-os energia megtakarítást kell elérni. Ez csak úgy teljesíthető ha a kormány támogatja (pályázati lehetőségekkel) az új modern eszközök használatát (háztatások esetében energiatakarékos izzók, energiatakarékos kazánok, lakóházak hőszigetelése stb...) vagy tovább emelik az energiák fogyasztói árát, ezzel is arra kényszerítve a fogyasztót, hogy csökkentsék a felhasználást.

 

Mi a megoldás?

 

Egyszerű és viszonylag könnyen kivitelezhető megoldás a napelemes rendszerek telepítése az épületek tetejére. Ez nem foglal el más tevékenységek, berendezések elől "hasznos" területet, nincs útban. Olyan helyre kerülnek a napelemek, amelyeket amúgy sem használtunk, csak azt a célt szolgálják, hogy ne ázzon be a ház. Nem kell pluszban építeni semmit sem. Egyszeri beruházás, teljesen függetlenedhetünk a szolgáltatótól, de az is megoldható, hogy csökkentsük a villanyszámlát mondjuk a felére, akkor ehhez kisebb rendszerre van szükség.

 

A beruházás megkezdése előtt, át kell gondolni, hogy mi a cél? A teljes függetlenedés, a villanyszámla csökkentése, vagy esetleg még plusz bevételre is szert kívánunk tenni azáltal, hogy a megtermelt elektromos energiát eladjuk a szolgáltatónak? Ugye nem is hangzik rosszul?

 

Egy átlagos családi ház energia felhasználása 3-4000 kWh évente. Ahhoz hogy ezt az energia mennyiséget megtermeljük kb. 2,5-3 millió Ft-nyi beruházás szükséges. Ez elsőre soknak tűnhet, de gondoljunk csak bele mélyebben.

 

Egy ilyen beruházás azt jelenti, hogy nincs többet villanyszámla, sőt ha emellett csekély mértékben csökken a fogyasztásunk, akkor pénzt is kaphatunk vissza a szolgáltatótól.

 

Mindemellett azt se felejtsük el, hogy egy ilyen beruházás, rendszer élet tartama 25-30 év, vagy akár több is. Ezen idő alatt folyamatosan hasznot termel úgy, hogy mi nem fizetünk. A teljes beruházás, pesszimista számítással (az energia árak az elmúlt 15 év átlagát tekintve, ami 7%-os emelkedés volt, kisebb mértékben, 5%-kal növekednek (ami valljuk be őszintén elég vicces, mert biztos hogy nagyobb mértékben fognak növekedni)) 8-9 év alatt megtérül.

 

Illetve egy másik nem elhanyagolható tényező, hogy a beruházás teljes összege növeli az ingatlan értékét. A napelemes rendszer, hasonlóan az ingatlanhoz nagyon lassan veszít az értékéből.

 

DE! Mivel az ingatlan független a szolgáltatótól és kész, beüzemelt rendszerrel rendelkezik, könnyen lehet, hogy egy potenciális vevőnek (ha el akarja valaki adni) többet is megér, mert nem neki kell elkezdenie a nulláról a beruházást.

 

A beruházásokra akár állami vagy uniós támogatások is igényelhetőek.

Sőt akár hitelből is finanszírozható. Aki ezt a megoldást választja, annak az üzembe helyezéstől a villanyszámla helyét átveszi a hitel törlesztő részlete. A hitel visszafizetése után se törlesztő részlet, se villanyszámla.

Vagyis a futamidő végéig olyan mintha semmi sem történt volna.

 

Egy ilyen rendszer kiépítése nem bonyolult feladat, csupán elhatározás és jól átgondolt előkészülettel meghozott döntés kérdése. Ön eldönti a megszerzett, hallott információk alapján, hogy erre szüksége van.

Megbíz bennünket és a továbbiakban semmi dolga, maximum annyi, hogy néhány helyen aláírja a szükséges papírokat, maximum néhány napig elviseli, hogy dolgoznak a tetőn és végül a legfájóbb, kifizetni a számlát.

 

Ezek után már csak élveznie kell, hogy kevesebb pénzt hagy a postán. Nem kell a gyerekekkel veszekedni, hogy kapcsolják le a villanyt, ha nem használják, nyugodtan mehet éjjel nappal a légkondi, nem lesz kifizethetetlen villanyszámla. Sőt még a szomszédok, barátok előtt is büszkén vállalhatják, hogy Önök energiatakarékosak, óvják a természetet, gondolnak a jövő nemzedékére. Segítik az élhető világ megteremtését.

 

Nem csak a tehetősebbek élhetnek ezzel a lehetőséggel,
ez mindenki számára adott, elérhető!

 

Ha további információra van szüksége kérem jelezze az info@napelem-solar.hu e-mail címen, vagy a +36- 20-569-8839 telefonszámon, ahol készséggel állunk rendelkezésére, hogy egy személyre szabott ajánlatot tudjunk készíteni.

 

Vagy regisztráljon és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

Ami ingyen van, az biztosan megéri!

Vbsz Solar Technology — Napelem rendszerek